Večeře s panem de Norpois 

Objevilo se studené hovězí s mrkví, uložené Michelangelem naší kuchyně na obrovských krystalech rosolu, podobných blokům barevného křišťálu. “Tohle tedy člověk nedostane v restauraci, chci řící ani v nejlepší: dušené hovězí s rosolem, který není cítit želatinou, a maso nasáklé vůní mrkve, to je skvělé! Dovolte, abych si přidal,” pokračoval pan de Norpois a dal znamení, že chce ještě rosol. “Zajímalo by mě teď vyzkoušet vašeho Vatela na zcela jiném jídle, chtěl bych třeba vidět, jak by se vypořádal s hovězím a la Stroganov.” Matka si mnoho slibovala od ananasového salátu s lanýži. Ale velvyslanec na okamžik soustředil svůj pronikavý pohled pozorovatele na tento pokrm, snědl ho, zůstal však obklopen diplomatickou diskrétností a svůj názor nám nesvěřil.   ~~~